Za pálení natě hrozí ženě až třicetitisícová pokuta

UHERSKÝ BROD - Až třicetitisícová pokuta hrozí starší ženě, která u Uherského Brodu pálila v pondělí ráno nať i přes celokrajské vyhlášení zákazu rozdělávání otevřených ohňů. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na ženu upozornil policisty muž, který projížděl po silnici I/50 kolem motelu u Uherského Brodu. Při jízdě si všiml ženy, která na poli něco pálila, a měl obavu z možného vzniku požáru. Hlídka uherskobrodských policistů vyjela na pole a našla tam starší ženu, jíž u nohou dohořívala hromádka natí a trávy. Ohniště bylo na posečené trávě a nebylo nijak ohraničeno. Policisté ohniště zajistili proti možnému rozšíření ohně.

„Vzhledem k současnému horku a suchu bylo pálení hořlavých látek jako trávy, plevelu, odpadu, větví a dalšího podobného materiálu na volném prostranství zakázáno rozhodnutím hejtmana Zlínského kraje. Zákaz platí do odvolání. Kromě pálení trávy se zákaz mimo jiné týká i používání pyrotechnických efektů, stejně jako takzvaných lampionů štěstí. Starší žena, která dnes ráno pálila nať s trávou na poli je podezřelá ze spáchání přestupku, za který zákon ukládá pokutu až 30 tisíc korun,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x