Na mol opilá žena spala u bazénu a její tříletá dcera se koupala bez dozoru

VIZOVICE - Až dvouleté vězení hrozí matce (36), která na mol opilá nechala svou tříletou dceru zcela bez dozoru v bazénu na rekreačním středisku ve Vizovicích. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Žena byla silně opilá a usnula na břehu. „Naštěstí si toho všimly i ostatní návštěvnice koupaliště a ty zavolaly policii. Opilá matka nadýchala 4,21 promile alkoholu,“ podotkl Jaroš.

Hlídka dívenku převezla na místní obvodní oddělení a okamžitě o problému informovala jak sociální pracovníky, tak i babičku tříleté holčičky, která si pro ni zanedlouho přijela. Nešlo ale o jediný podobný exces. Babička si pro svou vnučku musela přijet  i o tři dny dříve, tentokráte do místa trvalého bydliště nezodpovědné matky. „Právě tam totiž chtěla žena s malou holčičkou přespat ve stavu, který nezaručoval dívčino bezpečí. Matka i tenkrát nadýchala čtyři promile a dítě muselo k babičce,“ upřesnil Jaroš.

Šestatřicetiletá žena je nyní podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte, za což jí v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x