Během jediného dne zmizelo na Slovácku pět kol

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští policisté začali pracovat na objasnění série krádeží pěti jízdních kol, o něž přišli během jediného dne jejich majitelé v Uherském Hradišti a Starém Městě. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

O svá horská kola, každé v hodnotě 12 tisíc korun, přišly dvě čtyřicátnice, které je po třetí hodině odpoledne společně zamkly jedním lankovým zámkem před prodejnou elektroniky v obchodní zóně ve Starém Městě. Stačilo, že se od svých zamčených kol vzdálily na 20 minut. Před supermarketem v této nákupní zóně přišla o své horské kolo za osm tisíc korun i další žena, která na krádež přišla ve večerních hodinách.

„Předtím vyjížděli policisté ke kinu Hvězda, kde o trekingové kolo za 15 tisíc korun přišel devatenáctiletý mladík. Kolo tam nechal zamčené ke stojanu po dobu zhruba tří hodin. Na necelé tři hodiny nechal zamčené své trekingové jízdní kolo také čtyřicetiletý muž. Před odchodem kolo za osm tisíc korun zamknul lankovým zámkem ke stojanu před poštou na Masarykově náměstí. Když na něm chtěl odjet pryč, už ho ve stojanu nenašel. Zloději tak za jediné odpoledne ukradli v Uherském Hradišti a jeho blízkosti pět kol v celkové hodnotě okolo 55 tisíc korun,“ konstatoval Mergental.

V letošním roce policisté v celém okrese Uherské Hradiště pracují na objasnění 93 případů odcizení jízdních kol, což je o třetinu méně, než bylo vloni za stejné období (132 případů). Za celý rok 2012 policisté pracovali na 235 případech odcizení jízdních kol, ať už se jednalo o trestné činy krádeží nebo přestupky proti majetku.

Jedním z objasněných případů z letošního roku jsou krádeže tří jízdních kol ve Starém Městě a Kunovicích, které měl na svědomí pětatřicetiletý muž z obce nedaleko Uherského Hradiště. Za krádeže recidivistovi ze zákona hrozí až dva roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x