Vlčnovští hasiči zabodovali na hasičské olympiádě ve Francii

 VLČNOV - Ve francouzském městě Mylhúzy se uskutečnily dvě prestižní akce hasičů - XV. mezinárodní olympiáda CTIFa XIX. mezinárodní olympiáda mladých hasičů v disciplínách CTIF. Nejpočetnější zastoupení mělï v Mylhúzách dobrovolní hasiči z Vlčnova, kteří navíc v kategorii mužů A v klasických disciplínách vybojovali zlatý výkonnostní odznak a jeden z členů sboru -Jan Vráblík - zářil v soutěži požárního sportu. Serveru Zlin.cz to za Sdružení sportovních svazů ČR oznámila Ivana Caitamlová.

Zástupci České republiky dosáhli v konkurenci téměř 180 družstev z 26 zemí vynikajících výsledků. V Mylhúzách se soutěžilo v kategoriích dobrovolných i profesionálních hasičů v  disciplínách CTIF i v požárním sportu. Česká výprava byla ze všech nejpočetnější. V požárním sportu reprezentovalo Českou republiku šest družstev – jedno profesionálních hasičů, dvě dobrovolná a tři družstva žen. V klasických disciplínách se na start olympijského závodu postavilo v českých barvách 13 družstev.

„Ziskem více než dvaceti medailí navázali čeští reprezentanti na své úspěchy z poslední olympiády v Ostravě v roce 2009 a potvrdili svou příslušnost ke světové špičce. Ukazuje se, že požární sport má u nás mezi profesionálními i dobrovolnými hasiči velice vysokou úroveň,“ zhodnotil bohatou sbírku cenných kovů českých zástupců Jaroslav Salivar, náměstek starosty Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a současně místopředseda Sdružení sportovních svazů ČR.

Celkově se český výběr profesionálních hasičů umístil na 5. místě. V kategorii dobrovolných hasičů se čeští reprezentanti dočkali absolutního triumfu. V běhu na 100 metrů s překážkami obsadili všechny tři medailové pozice v pořadí Martin Lidmila, Petr Langer a vlčnovský hasič Jan Vráblík. Ten se zároveň stal i nejúspěšnějším českým požárním sportovcem, kromě bronzu v běhu na 100 metrů s překážkami dokázal vybojovat i stříbro ve dvojboji. Vlčnovským hasičům se dařilo i v klasických disciplínách CTIF, kde skončili na třetím místě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x