Kontrola odhalila pytláka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zkontrolovat rybáře se vydali na řeku Moravu uherskohradišťští policisté spolu s rybářskou stráží a během zátahu narazili na jednoho pytláka. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na březích natrefili policisté na 13 rybářů a na řece na čtyři různá motorová plavidla. Vůdcové plavidel měli v pořádku doklady i jejich dech byl bez alkoholu. U jednoho rybáře vyřešila rybářská stráž prohřešek proti zákonu o rybářství napomenutím. U staršího muže rybařícího na Moravě ve Starém Městě už napomenutí nestačilo.

„Dvaapadesátiletý muž z Uherského Hradiště měl nahozenu jednu udici s nastraženým rohlíkem a čekal na záběr. Určitě ale nečekal, že jej po vodě přijede zkontrolovat rybářská stráž v doprovodu policistů. Muž chytal ryby bez toho, aniž by k tomu měl příslušné oprávnění. Věc začali řešit policisté jako podezření ze spáchání přestupku na úseku zemědělství a myslivosti, který za neoprávněné chytání ryb ukládá pokutu až osm tisíc korun a zakazuje rybařit až na jeden rok,“ podotkl Mergental. Pytlákovu udici policisté zajistili pro správní řízení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x