Policisté dopadli zloděje, kteří kradli měděné okapy i brýle

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížským policistům se podařilo dopadnout dva jedenadvacetileté muže, kteří mají na svědomí krádeže měděných parapetů a svodů, alkoholu a také brýlových obrub. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Kriminalisté už dvojici sdělili podezření z trestného činu krádež, jednomu ze zlodějů hrozí dvouleté a druhému pak tříleté vězení.

„Mladíci se od konce května do poloviny července letošního roku dopustili hned několika krádeží. Trestnou činnost páchali ve městě Kroměříž. Společně nebo každý sám odcizili z veřejných budov i rodinných domů měděné parapety a svody. Mnohdy při tom poškodili i fasády. Dále z prodejny optiky, kde využili zaneprázdněnosti obsluhy, ukradli šest brýlových obrub. Naposledy pak jeden z nich odcizil v obchodním domě tvrdý alkohol. Dohromady tak tímto jednáním způsobili škodu za více než 20 tisíc korun,“ upřesnila Kyšnerová.

Nedávno se kriminalistům podařilo pachatele vypátrat a usvědčit. Vzhledem k tomu, že jeden z podezřelých již v minulosti obdobnou trestnou činnost spáchal a byl za ni i odsouzen, hrozí mu nyní až tříleté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x