Univerzitní školku bude navštěvovat dvojnásobek dětí

ZLÍN - Kapacita zlínské univerzitní školky se od nového školního roku zvýší na dvojnásobek. Server Zlin.cz o tom informoval Jan Malý z tiskového oddělení Univerzity Tomáše Bati.

„Zlínská univerzita má zájem o mladé zaměstnance, kterým se tímto způsobem snaží usnadnit návrat do pracovního procesu po rodičovské dovolené a sladit kariéru s rodinou. Na univerzitě je cílová skupina rozšířena ještě o studenty,“ uvedla děkanka fakulty humanitních studií, pod níž školka spadá, Anežka Lengálová.

Školka zahájila činnost 1. června v roce 2011 s kapacitou 24 dětí od tří let, od září letošního roku se jejich počet zvýší na 48. Kapacita hlídacího koutku pro děti do tří let je 10 dětí. „V oblasti univerzitních mateřských škol patříme k průkopníkům – byli jsme teprve druhá vysoká škola v ČR, která podobné zařízení otevřela, a navíc byl náš projekt vybrán mezi deset nejlepších projektů v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost,“ doplnila ředitelka školky Leona Křižková.

V univerzitní mateřské škole Qočna absolvují děti aktivity, jejichž nabídka přesahuje běžný standard. Výhodou je její propojení s fakultou humanitních studií – praxi ve školce mohou absolvovat posluchačky fakulty z oboru Učitelství pro mateřské školy, ale i třeba studentky jazykových oborů při výuce angličtiny. „V posledních dvou letech jsme také nabídli hrací koutek pro děti účastníkům promocí na univerzitě, což se setkalo s velmi pozitivním ohlasem,“ uzavřela ředitelka školky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x