Nejlevnější dovolená: kemp. Třeba v Luhačovicích

Stála u recepce a zjišťovala podrobnosti o ubytování. Stan na den za 50, auto také, místní poplatek a vlastní noclehy. Když paní Marie z Třebíče všechno spočítala, zjistila, že se spolu se dvěma dcerami ubytuje za stovku na den a noc. "A to je cena velmi slušná, jsem tu po deseti letech, první dojem velmi příjemný, sprcha samozřejmě v ceně, myslím, že tu drží příjemný standard i pro ty, kteří nechtějí na dovolené rozhazovat peníze," říká dáma lehce středního věku.

Pan Ladislav, zhruba o dvacet let starší, přijel s manželkou a vnuky a u venkovního krbu zrovna opéká sobě i dětem krásné špekáčky. „Jsme z Nového Jičína, ubytovali jsme se v chatce na 4 dny, ceny slušné, hygiena  v pohodě, žádné návaly ve sprchách, počasí ideální. Koupeme se v přehradě i na koupališti, máme to pěkně po ruce, vyzkoušeli jsme šlapadla. Jedeme sem přímo z jižního Slovenska z Velkého Mederu, srovnávat nechci, tam je to v termálech něco úplně jiného, tady skromnější, ale naprosto v pohodě.

V teplém podvečeru mu přizvukuje i paní Libuše s přítelem Zdeňkem, oba jsou z Životic na severu Moravy a oba jasně také v dobré náladě. „Jsme tu už podvanácté, moc rádi se vracíme, nejen pro slušné služby přímo  v kempu nebo v restauraci, ale také proto, že je tu parádní okolí. Dnes jedeme z Hluku, byli jsme ve Slavičíně, na Novém Světlově v Bojkovicích. Samozřejmě v Luhačovicích, Zlíně a na dalších místech, která už za ty roky známe dokonale, tak vyhledáváme jiná místa. Moc příjemně nás překvapil výlet na Slovensko, byli jsme v krásných Trenčianských Teplicích, je to jen nějakých 50 kilometrů.

Je to tu úplně senzační“, hlásí správná trojka složená ze dvou zhruba šestiletých kluků a jedné nové kamarádky. Každý je odjinud, tady se spřátelili  a tady mají jednotný názor.“Nejlepší je to na loďce na přehradě a na skluzavce a tobogánu na koupališti. Jen by nás naši mohli nechat déle řádit večer, musíme chodit už v devět spát,“ tváří se Matěj, mluvčí skupinky minikempařů, docela vážně.

Slečna v recepci působí spíše dětským dojmem, když ji to sdělíme, málem se urazí. „Je mi už patnáct,“ ohradí se. Informace o tom, jak je kemp momentálně vytížený, přesné nemá. Tvrdí ale, což jí věříme, že jsou chatky plné, s karavanem i stanem ale v pohodě najdete místo.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’15119′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚779‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚15119‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x