Výstava Petra Nikla byla pro zájem prodloužena

NAPAJEDLA - Výstava Petra Nikla nazvaná Dialog s maminkou je v Muzeu Napajedla mimořádně prodloužena. Jak serveru Zlin.cz uvedla Kateřina Barešová z infocentra, důvodem prodloužení je nebývalý zájem ze strany návštěvníků.

Doposud výstavu Petra Nikla vidělo společně s novou stálou expozicí Hřiště hraček přes 1 200 návštěvníků. „Pro velký zájem jsme se výstavu rozhodli prodloužit do 10. srpna. Výstavu tento den završí exkluzivní noční otevření muzea od 20 do 22 hodin,“ doplnil kurátor výstavy Ivan Bergmann.

 Výstava DIalog s maminkou je autorovou vzpomínkou na maminku, designerku Libuši Niklovou. Právě stálou expozici nafukovacích hraček tvoří i ty, které v 60. a 70. letech minulého století navrhla Libuše Niklová a Alfréd Klug.

Expozici pak doplňuje výstava Niklových kreseb. „Prostřednictvím obrazů vzpomíná autor na své dětství, i to, jak Libuše Niklová ovlivnila jeho současné dílo i vnímání světa,“ dodal Bergmann.

Původně měla vástava trvat do 27. červenece. Muzeum Napajedla je nyní otevřeno každé úterý, čtvrtek a sobotu od devíti do 16 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x