Silnice u divadla byla v havarijním stavu

ZLÍN - Druhým dnem se bude v úterý opravovat silnice I/49 na ulici Osvoboditelů v úseku, který vede od křižovatky s ulicí Štefánikova (u Pizzerie pod deštníkem) po Městské divadlo. Řidiči opět musejí počítat s dopravními komplikacemi, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Práce na odstranění havarijního stavu potrvají do středy 7. srpna. Pro běžné řidiče je silnice uzavřena, projíždět po ní mohou pouze vozy MHD.

Práce provádí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), protože jde o komunikaci vlastněnou státem. Město pro ně vydávalo pouze některá potřebná povolení. „Od ŘSD jsme dostali podklady, ze kterých jasně vyplývá, že oprava povrchu vozovky už byla potřeba, i když to tak třeba na první pohled nevypadalo. Jeho stav byl vyhodnocen jako havarijní a nezpůsobilý k dalšímu užívání. Kvůli celé síti trhlin, hloubkové korozi a dalším nedostatkům,“ sdělil Jiří Kadeřábek, 1. náměstek primátora, do jehož kompetencí patří doprava.

Přestože nejde o akci realizovanou městem, měla radnice velký zájem na tom, aby práce proběhly o víkendu, kdy doprava není tak hustá. Z jednání s ŘSD ale vyplynulo, že to není možné. „Pro odfrézování poškozené vozovky používají silničáři speciální stroj, kterých je jen několik v republice. Přejíždí z jedné stavby na druhou a do Zlína mohl dorazit jen v tyto všední dny. Změna termínu nebyla možná. Žádáme proto řidiče, aby byli trpěliví a shovívaví,“ vzkázal Jiří Kadeřábek.

Přestože oprava působí dopravní komplikace a zpoždění v MHD, ke kolapsu nebo zablokování průjezdu v pondělí nedošlo. „Neočekáváme, že by se v úterý či ve středu měla situace ve srovnání s pondělím zhoršit,“ uvedl Vojtěch Cekota, mluvčí Dopravní společnosti Zlin – Otrokovice.

Problémy vznikaly v ulici Štefánikově, kde se u křižovatky s ulicí Osvoboditelů veškerá doprava sjížděla do jednoho jízdního pruhu a kde ještě musely automobily snižovat v křižovatce rychlost kvůli rozdílné výšce původní a vyfrézované komunikace. Kolony vozidel se táhly až na náměstí Práce. To zpomalovalo i průjezd trolejbusů a autobusů MHD. Obtížně se vjíždělo na hlavní silnici I/49 od Březnické ulice i z Gahurovy ulice. Během dne vznikala ve Štefánikově ulici u spojů MHD zpoždění zpravidla do 10 minut, výjimečně 15 minut. Jeden zpožděný autobus na lince 31 byl nahrazen náhradním vozidlem, protože neměl na konečné dostatečný čas k vyrovnání zpoždění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x