Úspěšní v soutěži Vesnice roku si převzali šeky

VYSOKÉ POLE -  Slavnostní předání cen obcím, které uspěly v krajském kole letošního ročníku soutěže Vesnice roku, se uskutečnilo ve vítězné obci Vysoké Pole. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Na akci byli přítomni i představitelé Zlínského kraje, a to hejtman Stanislav Mišák a předsedkyně výboru zastupitelstva Milena Kovaříková. Ti zástupcům oceněných obcí poblahopřáli a předali jim mimo jiné šeky v celkové výši 2,410 milionu korun.

„Zlínský kraj soutěž Vesnice roku dlouhodobě podporuje, nejen morálně, ale také finančně. Peněžní částka, kterou rozdělujeme mezi oceněné obce, je nejvyšší ze všech krajů v republice. Je téměř dvaapůlkrát vyšší než druhá nejvyšší částka rozdělovaná v rámci krajů. Dáváme tak jasně najevo, že si velmi vážíme těch, kteří se aktivně snaží zvelebovat náš venkov a přispívat k tomu, aby byl příjemným místem k životu,“ uvedl hejtman Stanislav Mišák.  

Vyhlašovateli soutěže Vesnice roku jsou Spolek pro obnovu venkova ČR a Svaz měst a obcí ČR společně s ministerstvy pro místní rozvoj a zemědělství. Cílem soutěže je povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, propagovat rozmanitost a pestrost uskutečňovaní programů obnovy vesnic a upozornit širokou veřejnost na význam venkova.

Vítězná obec Vysoké Pole postupuje do celostátního kola soutěže. V tom dosahují obce ze Zlínského kraje výborných výsledků. Během několika posledních let dokonce třikrát získaly celkové prvenství. V roce 2006 to byl Liptál, o dva roky později Lidečko a v roce 2011 Komňa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x