Odpočívadlo na Ohradě neustálo nájezd vandalů

VSETÍN - Vyvrácené prvky na stranu - tak dopadlo odpočívadlo ve vsetínské části Ohrada po nájezdu neznámých vandalů. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Odpočívadlo hojně využívají turisté i lidé na kolech či bruslích. Odpočívadlo je výjimečné tím, že všechny jeho prvky –  stoly a lavice, stojany na kola nebo tabule s praktickými informacemi jsou vyrobeny z recyklovaných plastů a odpočívadlo doplňuje ukázka využití vytříděných materiálů v praxi.

„Je to už poněkolikáté, co zde řádili vandalové. Jejich terčem zájmu se stane samotné vybavení nebo popelnice. Například před třemi lety zde byly čtyři popelnice, dnes už tady máme jenom tři, které musely být nově pořízeny. Speciální dlaždice vyrobené z pryžového granulátu ze starých pneumatik, byly také z důvodu odcizení na některých místech již nahrazeny škvárou. Velmi mne mrzí, že k  vandalismu vůbec dochází. Nerozumím tomu, nechápu to. Toto odpočívadlo bylo před třemi lety první vlaštovkou v kraji. Naší snahou bylo a stále je ukázat lidem, že vytříděný odpad je užitečný a opravdu lze z něho něco užitečného vyrobit. Stanoviště funguje. Lidé se zde zastavují a do barevných popelnic třídí odpad,“ uvedl Stanislav Pavelec, III. místostarosta města.

Slavnostního otevření odpočívadla se uskutečnilo před třemi lety. Vybudování odpočívadla si vyžádalo 350 tisíc korun, přičemž náklady uhradil Zlínský kraj v rámci informační kampaně Třídění je styl. Město Vsetín nyní zabezpečuje údržbu plochy včetně svozu odpadů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x