Vizovickým Trnkobraním ožijí celé Vizovice

VIZOVICE - Už za několik dní vypukne ve Vizovicích 46. ročník festivalu Vizovické Trnkobraní. Serveru Zlin.cz to za organizátory sdělila Markéta Matějčná.

Vizovické Trnkobraní se uskuteční v době od 23. do 25. srpna. Hlavní festivalový program se bude konat tradičně v areálu vizovické likérky, a to v pátek a sobotu. Neděle pak bude patřit programu připravenému přímo ve Vizovicích. Letos poprvé nebude festival pořádat Agentura Publikum. Společnost Rudolf Jelínek se na nové spolupráci dohodla s agenturou Nedomysleno, která má za sebou pořádání řady kulturních akcí a festivalů, například festivalu Hrady CZ či festivalu Mezi ploty.

Na dvou pódiích se během konání akce vystřídá řada známých hudebníků, a to nejen z České republiky, ale i Slovenska. Dorazit by měla například kapela Kryštof, Chinaski, No Name, Charlie Straight, Pražský výběr, Miro Žbirku či Čechomor.

Letošní novinkou bude také divadlo, které rozšíří celý program. Představí se například Politické divadlo Báry Polákové, k vidění budou skeče Na stojáka nebo divadelní představení pro děti, o která se postará královéhradecké Divadlo Drak spolu s ostravským Divadlem loutek.

„Novinkou bude i kinokavárna, která nabídne projekci různých českých hudebních filmů či odlehčených letních snímků. Na návštěvníky čeká například projekce Rok ďábla, Indiánské léto nebo Polski film,“ dodala Matějčná.

Návštěvníci se mohou těšit také na oblíbenou soutěž v pojídání švestkových knedlíků. Pouze se neuskuteční v neděli, jako tomu bylo doposud, ale o den dříve.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x