Knihy poputují do vyšších pater

ZLÍN - Stěhování knih do 15. budovy, nového sídla Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně, vstupuje do další fáze. Pracovníci knihovny a špeditérské firmy začínají totiž stěhovat knihy do horních pater, konkrétně do třetího a čtvrtého nadzemního podlaží, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

„Začne se naučnou literaturou do čtvrtého nadzemního podlaží, následovat budou vyčleněné žánrové skupiny beletrie – například komiksy, poezie, cizojazyčná literatura, poté ostatní beletrie a literatura pro děti,“ upřesnila ředitelka knihovny Zdeňka Friedlová.

Podle jejích slov je první umístěnou knihou v nadzemních podlažích 15. budovy shodou okolností vysoce odborná kniha autora Amira D. Aczela Okamžik stvoření. „Byť název knihy Okamžik stvoření může vést k vtíravým myšlenkám o využití symboliky ze strany knihovníků, dle vyjádření pracovníků knihovny nejde o žádnou manipulaci. Příjmení v Izraeli narozeného a v USA působícího matematika Amira D. Aczela stojí v abecedním pořadí jednoduše na samém počátku skupiny naučné literatury,“ upřesnila Friedlová.  

Samotné stěhování knih do třetího a čtvrtého patra bude trvat nejméně do konce srpna. „Poté nás čeká mravenčí práce s novým vystavěním fondů, jak nazýváme veškeré činnosti související s uspořádáním jednotlivých položek fondů, jejich označením a podobně,“ dodala Friedlová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x