Poslanec Tomáš Úlehla: Jsem právoplatným členem ODS

"Jsem nadále právoplatným členem ODS, pokud budu Výkonnou radou ODS/ zasedá v Praze v pátek v 15.00/ vyloučen, budu se proti takovémuto rozhodnutí bránit všemi dostupnými prostředky," říká Tomáš Úlehla, zlínský poslanec, bývalý primátor , muž, který jako jeden ze dvou poslanců ODS odešel při hlasování o důvěře Rusnokově vládě ze sálu a například s předsedkyní hnutí Lidem Karolinou Peake a přispěl k tomu, že nás zřejmě v říjnu čekají předčasné parlamentní volby.

Úlehla sdělil překvapivou věc poté, co místní sdružení ODS Zlín písemnou formou, takzvaně per rollam, projednalo ukončení jeho členství ve základní organzaci strany, kde je 19 let členem, a doporučilo výkonné radě jeho vyloučení. „V žádném případě se nejedná podle stanov strany o regulerní rozhodnutí, sdělila mi to i šéfka smírčího výboru ODS Veronika Vlková,“ vysvětluje Úlehla.

Nicméně jeho „pohřbení“ avizované koaliční stojedničky vyvolalo mezi spolustraníky ostré reakce, kterými jeho jednání odsoudili. Osmačtyřicetiletý bývalý zlínský primátor a sedm let poslanec za ODS přiznává, že do parlamentních voleb by nezískal ve své straně volitelné místo, hlásí se ale k tomu, že by rád znovu vstoupil do komunální politiky a společně s blízkými spolupracovníky v účelově vytovřeném uskupení mimo ODS uspěl na podzim 2014 ve volbách a navázal na tradice baťovského Zlína. “ To nám tu dnes chybí,“ řekl.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’15192′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’80‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚15192‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x