Řidiči na Slovácku zpomalili, ale jezdili častěji pod vlivem alkoholu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Během uplynulého týdne evidovali policisté na Uherskohradišťsku vyšší počet podnapilých řidičů, radikálně ale ubylo šoférů, kteří překročili povolenou rychlost. Server Zlin.cz o tom informoval policejní mluvčí Aleš Mergental.

Před dvěma týdny zadrželi policisté v regionu celkem osm podnapilých řidičů, v posledních sedmi dnech jich zastavili o čtyři více. Mezi nimi byl například dvaadvacetiletý muž, kterého zastavili uherskohradišťští strážníci v centru Hradiště. Řídil osobní peugeot a v dechu mu naměřili 1,1 promile. Na dalšího šoféra pod vlivem alkoholu narazili buchlovičtí policisté v Boršicích, jednalo se o dvaačtyřicetiletou ženu v octavii, u níž naměřili více než dvojnásobnou hodnotu, než kolegové u mladíka. Opakovaná dechová zkouška dosáhla 2,89 promile.

Další alkoholy u přistižených řidičů motorových vozidel už byly opět o polovinu menší. Stále si ale tito řidiči zadělali na podezření ze spáchání trestného činu: šestapadesátiletý řidič felicie v Kněžpoli nadýchal 1,3 promile, hodnotu 1,54 promile naměřili policisté sedmačtyřicetiletému muži v Hradišti a 1,17 se objevilo na displeji měřicího přístroje policistům, kteří testovali dech sedmadvacetiletého řidiče seatu u Bystřice pod Lopeníkem.

„Alkohol v krvi měl také jednadvacetiletý cyklista. Ten jel z Hluku na Kunovice a v mírném klesání v táhlé levotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde spadl na vozovku a zůstal na ní ležet. Při havárii utrpěl jen lehké zranění. Policisté mu vdechu naměřili 2,71 promile,“ doplnil Mergental. Ještě o desetinu vyšší hodnotu alkoholu 2,81 promile naměřili dopravní policisté u pětapadesátiletého cyklisty, který narazil v Uherském Brodě do zaparkovaného auta. Spadl na zem a naštěstí si jen odřel tvář.

V dopravních přestupcích naopak výrazně poklesl počet příliš rychle jedoucích řidičů. Před dvěma týdny zastavili policisté na silniccíh Slovácka 47 hříšníků, v posledním týdnu jich bylo jen 15.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x