Malenovický hrad opět chystá noční prohlídku

MALENOVICE - Letos podruhé a naposled se otevře brána zlínského hradu v Malenovicích návštěvníkům po setmění. Oblíbená Noční prohlídka je naplánována na sobotu od 20 do 22 hodin, serveru Zlin.cz to za Muzeum jihovýchodní Moravy oznámila Blanka Kovandová.

„Červencovou prohlídku si nenechalo ujít přes šest stovek návštěvníků, tak věříme, že srpnová prohlídka bude stejně úspěšná – počasí by nám i tentokrát mělo vyjít na jedničku, takže se příchozí opět mohou těšit na bohatý doprovodný program,“ poznamenal kastelán hradu Luděk Bubeník.

Noční prohlídky na malenovickém hradě jsou unikátní v tom, že návštěvník si všechny přístupné prostory může procházet sám, bez průvodce i bez časového omezení. Na různých místech na něj přitom čeká doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit na bubnování se skupinou MoNimba, dramatické šermířské souboje a klání šermířů Berendal i závan orientu s tanečnicemi Belly Delly. Jemné středověké tanečnice obsadí krásný malovaný sál a v salonku bude trávit klidnou siestu celá barokní rodina. Přístupná bude i nová expozice Zvířata na Zemi a člověk.

„Novinkou oproti minulým nočním prohlídkám je posunutí začátku akce. Brána hradu se otevře již ve 20 hodin. Je to vstřícný krok pro rodiny s dětmi, pro které bylo čekání na pozdější čas náročné. Zato vstupné držíme stále stejně příznivé – dospělí zaplatí 60 korun a děti od šesti do 15 let pak 30 korun,“ uvedla Hana Čubanová z pořádajícího Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, které má hrad ve své správě.

Připraveno bude i občerstvení – stánek s klobáskami, bramboráky, vařenou kukuřicí, pivem i limonádou v předhradí a nápojové a svačinkové automaty v pokladně hradu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x