I přes sucho je ve Valašském Meziříčí vody dostatek

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Omezení dodávky pitné vody ve Valašském Meziříčí ani přes současná sucha nehrozí. Informovala o tom společnost Vodovody a kanalizace Vsetín. 

„V době, kdy venkovní teploty překračují třicítku a vodu z kohoutku používáme ve větší míře než v běžném období, může vzniknout obava, zda nedojde k omezení v dodávce pitné vody. Ve Valašském Meziříčí ale zatím nic podobného nehrozí,“ podotkla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Zákazníci společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín tak nemusejí mít obavy. „Omezení dodávek pitné vody pro Valašské Meziříčí nehrozí. I když je hladina v nádrži snížená, pořád je v ní dostatečná zásoba vody pro odběr na úpravnu vody na více než 100 dní dopředu. Rovněž kvalita surové vody je velmi dobrá a není nejmenší problém s její úpravou na vodu pitnou. V případě, že se vyskytnou dostatečné srážky, může Povodí Moravy zvedat hladinu v nádrži, čímž se ještě zvýší zásoba vody,“ sdělil vodohospodář a technolog pitných vod společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín Přemysl Baran.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x