Zloděj rozřezal bankomat, k penězům se ale nedostal

UHERSKÝ OSTROH - Policisté pátrají po zloději, který rozřezal v Uherském Ostrohu bankomat a pokusil se ukrást peníze. I když si žádnou hotovost nakonec neodnesl, napáchal škodu za minimálně půl milionu korun, serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Zloděj si vyhlédl bankomat v objektu SD Jednota Uherský Ostroh, a to v pondělí nad ránem.  V 5.10 hodin chtěly prodavačky vejít od prodejny dveřmi vedle bankomatu, ale zámek nešel otevřít. Objely tedy celý areál, a když se dostaly k otevřené bráně do dvora, uviděly vycházet muže v kukle. Na sobě měl tmavé oblečení, maskáče a kuklu na hlavě. Na rameni měl velkou tašku a v ruce zřejmě tyč.

Ženy zavolaly vedoucí, která ihned kontaktovala policisty. Po chvilce svědkové spatřili maskovaného muže, jak přechází hlavní silnici směrem k vlakovému nádraží.  Policistům se ale podezřelého muže už nalézt nepodařilo. Jen policejní pes Geros našel odhozené rukavice, které označil za pachatelovy. „Je možné, že u garáží měl zloděj auto, kterým při útěku odjel,“ podotkl Mergental.

Při vstupu do budovy s bankomatem policisté našli rozlomené zámky na dveřích a v bankomatu vyřezanou velkou díru. Peníze ale zloděj ukrást nestihl. Na bankomatu však způsobil škodu ve výši minimálně půl milionu korun.

„Svým jednáním se dopustil trestných činů poškození cizí věci a pokusu krádeže, za jejichž spáchání zákon ukládá trest až pětileté vězení. Pokud by se našel kdokoliv, kdo by měl byť i drobný poznatek k pohybu podezřelých lidí a vozidel v okolí obchodního areálu v noci na pondělí nebo měl jakékoliv další informace k vyšetřovanému případu, ať je sdělí policistům přímo na policejním oddělení nebo na lince 158,“ konstatoval Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x