Prezident Zeman míří do Zlínského kraje. Návštěva už dostává konkrétní podobu

Je to vlastně splnění slibu. Ještě předtím, než se stal prezidentem, dokázali jeho přátelé na Miloši Zemanovi vymámit slib, že pokud se stane prvním mužem země, bude jeho premiérová oficiální návštěva mířit právě do našeho kraje. Teď je to realita.

Návštěva se uskuteční ve dnech 4.-6. září. Už dnes se o její náplni začalo jednat. Ve vedení Zlínského kraje se záležitosti ujali hejtman Stanislav Mišák a jeho náměstek Lubomír Nečas.

Z Hradu k nám potvrzení termínu dorazilo v pondělí večer, začali jsme jednat prakticky hned, jsou na to jen tři týdny,“ říká náměstek Nečas.

Jinde by se toho možná lekli, držíme ale baťovského ducha, práce se nebojíme, stihneme to včas. Dobře víme, že prezident bude chtít využít každé chvíle, nabídku učiníme širší, pro celé teritorium kraje, může si vybrat, zároveň musíme dbát, aby to bylo takříkajíc v trase a nevznikaly třeba zbytečné časové ztráty,“ uvedl hejtman.

Do pátku tohoto týdne poputuje k vedení Kanceláře prezidenta republiky nástin možností programu, příští týden už by mělo být jasno.

Každopádně víme, že se prezident bude chtít setkat co nejvíce s obyčejnými lidmi, chceme mu na začátku školního roku nabídnout návštěvu některého školského zařízení, určitě i většího průmyslového podniku a také některého zdravotnického zařízení, měl by se podívat do všech okresů,“ doplňuje náměstek Nečas.

„Prezident nechává obsah návštěvy plně v kompetenci pořadatelů ze Zlínského kraje, určitě by se ale rád setkal s úspěšnými lidmi z celé škály společenského života, mimo jiné podnikateli,“ upřesnil pohled z Hradu kancléř Vratislav Mynář.

Anketa

run_function(‚hash‘,’po-modules-survey‘,’15200′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’83‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚15200‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-survey‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x