Dobrovolní hasiči si mezi sebou rozdělí přes milion korun

ZLÍN - Dobrovolní hasiči obdrží dotace na vybavení, odbornou přípravu a úhradu zásahů. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Přidělení dotací v celkové výši 1,164 milionu korun na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí odsouhlasili krajští radní a stejný krok doporučili i krajským zastupitelům. Částka bude na základě návrhu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje rozdělena mezi celkem 73 obcí. Do rozpočtu kraje byly tyto peníze poukázány z Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky.

„Dotace dobrovolným hasičům jsou určeny na pořízení věcného vybavení, na odbornou přípravu a na úhradu zásahů jednotky mimo její územní obvod,“ upřesnila Dvorníková.

Z rozpočtu generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky bylo do rozpočtu Zlínského kraje pro letošní rok přijato na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí 5,497 milionu korun. Většinová část této dotace ve výši 4,333 milionu již byla krajem rozdělena na zabezpečení jejich akceschopnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x