Kraj se chystá ocenit knihovníky

ZLÍN - Zlínský kraj letos poprvé v historii ocení knihovníky. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Ocenění se dočkají čtyři veřejné knihovny a čtyři jednotlivci pracující v oblasti knihovnických a informačních služeb. Kraj tím chce podtrhnout význam práce lidí tohoto oboru pro vzdělanost a kulturní úroveň národa. „Stane se tak 10. října v 15. budově bývalého zlínského obuvnického továrního areálu – respektive v nových prostorách, do nichž v té době již bude přestěhována Krajská knihovna Františka Bartoše,“ doplnila Dvorníková.  

Ve Zlínském kraji funguje 400 knihoven, které jsou zřizovány krajem, městy a obcemi. Návrh na udělování titulu byl schválen vedením Zlínského kraje letos v květnu a záštitu nad oceňováním příkladných knihoven i knihovníků převzal radní pro kulturu Ladislav Kryštof.

Jednotlivé nominované, kteří byli navrženi zejména zřizovateli a provozovateli knihoven, posuzovala odborná komise složená ze zástupců Zlínského kraje, Krajské knihovny Františka Bartoše, Knihovny Kroměřížska, Knihovny Bedřicha Beneše Buchlovana a Masarykovy veřejné knihovny Vsetín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x