Opilecká klukovina může mladíky přijít draho

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až dva roky vězení hrozí dvěma mladíkům (19 a 20), kteří v Uherském Hradišti ukradli věci z cizího auta. Chtěli se tím pomstít dívce, která jednoho z nich před časem opustila, serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Dva kamarádi spolu vyrazili v pondělí do jednoho z barů v Uherském Hradišti zapít rozchod jednoho z nich se slečnou. Když už byli znavení, objednali si taxík, kterým se přiblížili do Mařatic. Po vystoupení si jeden z nich uvědomil, že nedaleko bydlí dívka, která se i s ním před nějakou dobou rozešla. Rozhodli se jí něco provést. Jejich opilost v kombinaci s mladickou nerozvážností byla natolik silná, že došli k domu, v němž měla slečna spát. Ze schválnosti jí začali zvonit na domovní zvonek. „Pak se motali kolem auta, které mělo pootevřené okýnko a nakonec zjistili, že otevřené jsou i dveře. Nenapadlo je nic lepšího, než vytáhnout z auta pánské oblečení a nabíječku na telefon. Zřejmě ani vůbec nevěděli, co berou. Z místa odešli a o několik domů dál všechny věci odhodili do křoví,“ podotkl Mergental.

V domě, na jehož zvonek zvonili, se ale probudil otec oné slečny, vyšel ven a zjistil, že mu někdo ukradl věci z auta. Ihned zavolal na linku 158. K domu vyjely dvě policejní hlídky a prohledaly okolí. Jedna z nich našla podezřelé opilé mladíky, které zadržela a eskortovala na policejní oddělení. „Odhozené ukradené věci jsme nepoškozené našli a vrátili. Mladíci v cele vystřízlivěli a po výsleších jim policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za který hrozí až dva roky vězení,“ dodal Mergental.  

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x