Zloděj spícím majitelům způsobil škodu více než 70 tisíc korun

KROMĚŘÍŽ - Škodu přesahující 77 tisíc korun způsobil zloděj, který se vloupal do rodinného domu v obci u Kroměříže. V době, kdy zloděj kradl, majitel domu spal, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Zloděj se do domu vloupal v noci z pondělí na úterý. Dovnitř vnikl poté, co překonal okno domu. Zatímco majitel spal, prohledával místnosti a kradl. Zloděj se po domě pohyboval velmi potichu, okradeného při tom ani nevzbudil.

„Odcizil pánskou příruční tašku s několika tisíci korunami, osobními i firemními doklady a s dalšími drobnými věci. Dále se mu hodilo například pracovní nářadí, pánská trička či bonboniéra. Vzal také klíče od vozidla, které bylo zaparkováno před domem. Auto prohledal, ale nakonec odcizil jen samotné klíče od auta a starší autonabíječku, kšiltovku a prázdnou tašku,“ doplnila Kyšnerová.

Případem se zabývají kroměřížští policisté. Po odcizených věcech i pachateli, který se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody, nyní pátrají. V případě dopadení zloději hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x