Rekonstrukce přístavku provoz polikliniky neomezuje

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - V plném proudu jsou práce na rekonstrukci přístavku Valašskokloboucké polikliniky. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Lenka Zvonková, pracuje se za plného provozu polikliniky.

Stavbaři se do první fáze rekonstrukce pustili na začátku srpna, čeká je výměna oken za nová plastová. Podle dohody s jednotlivými lékaři jsou práce prováděny přednostně v ordinacích, v mezičasech se mění okna v ostatních prostorách polikliniky. Rekonstrukce za bezmála tři miliony korun je podpořena dotací 1,3 milionu z Operačního programu Životní prostředí. Projekt zahrnuje rovněž zateplení a novou fasádu objektu.

„Koordinace prací je náročná především proto, že se snažíme maximálně vyjít vstříc všem lékařům a s každým z nich domlouváme individuálně ten nejvhodnější termín, kdy v jeho ordinaci výměnu oken, vyzdívání meziokenních příček, omítání a výmalbu provést,“ popsal situaci vedoucí investičního odboru Radek Bařinka.

Poliklinika je i během prací v plném provozu, a tak je stavební firma limitována časem na jednu ordinaci, kterou musí podle dohody předat hotovou za tři až čtyři dny. „I tak je to mimořádně složité z hlediska lékařů, kteří si své pacienty objednávají na delší dobu dopředu, takže je v některých případech musejí přeobjednávat. Týká se to například stomatologických ambulancí, ale také dalších ordinací,“ dodal Radek Bařinka.

Po ordinacích přijdou s osazováním oken na řadu společné prostory polikliniky, chodby, sklady, kotelna a další. V září bude navazovat výměna vstupních dveří a instalace venkovního zateplovacího systému. Budova pak získá také novou fasádu.

Další velkou investicí, do níž se město pustí v září, bude zateplení a změna vytápění v domě dětí a mládeže.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x