Strážníci získali na sídlišti Jižní Svahy opravenou služebnu

ZLÍN - Na zlínském sídlišti Jižní Svahy byla ve čtvrtek odpoledne slavnostně otevřena zrekonstruovaná služebna Městské policie Zlín. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

Historie okrskového pracoviště na Jižních Svazích sahá hodně hluboko do minulosti, jelikož toto detašované pracoviště Městské policie Zlín začalo fungovat 7. června 1996, kdy zde začali působit tři strážníci. Vzhledem k tomu, že se sídliště stále rozrůstalo, vznikla časem potřeba pracoviště posílit, a tak se nakonec počet strážníků během let prozatím ustálil na osmi strážnících, kteří slouží neptřetržitě ve dvanácthodinových směnách.

„Prostory, které byly pro okrskové pracoviště vybrány, byly sice zpočátku postačující, ale vzhledem k současnému počtu strážníků se staly malými a nevyhovujícími. Proto jsme začali hledat prostory nové a větší, kam by se mohl okrsek přesunout. Nebylo to jednoduché, jelikož jsme hledali prostory ve zhruba stejné lokalitě, kde je okrsek umístěn od počátku, tedy v první etapě sídliště. Důvodem byly dobré dojezdové vzdálenosti k zákrokům po celém sídlišti,“ upřesnila Škubalová.

Nakonec pomohla náhoda, kdy v kauze s metanolem dostala prodejna potravin sousedící s původním okrskovým pracovištěm výpověď a bylo rozhodnuto, že se právě o tyto prostory bude služebna rozšířena. V rámci výběrového řízení, za vysoutěženou cenu 724 158 korun, byl okrsek letos v červnu předán stavební firmě ke kompletní rekonstrukci.

V rámci úprav tak přibyly tři nové místnosti, ve kterých je umístěna kancelář velitele okrsku, sklad výstrojního materiálu a také kuchyňka s jídelním stolem. Rekonstrukcí se ovšem dočkaly i původní místnosti, které byly vybaveny novým nábytkem, multifunkční lavicí určenou k sezení pro občany, přicházející na okrsek s žádostí o pomoc, radu či řešit přestupek.

V loňském roce provedli strážníci okrskového pracoviště Jižní svahy 7 637 policejních činností, 2 433 nepolicejních činností a přijali 1 132 oznámení na tísňovou linku 156.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x