Řidič autobusu přejel chodci ruku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Vážná dopravní nehoda se stala na autobusovém nádraží v Uherském Hradišti, řidič autobusu tu přejel muži ruku. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Od nástupiště číslo 1 odjížděl dálkový autobus. Jeho šestapadesátiletý řidič pomalu zabočoval vpravo k výjezdu na hlavní silnici. Ve stejný moment šel od nástupiště číslo 7 jednapadesátiletý muž. Přecházel vrávoravou chůzí šikmo směrem k obchodnímu domu před rozjíždějícím se autobusem. Řidič, z jehož pohledu chodec přecházel zprava, jel tak, že levou přední části chodce nakonec srazil. Muž spadl pod autobus, jehož kolo mu přejelo ruku a způsobilo vážné krvácející zranění.

Na pomoc zraněnému muži přispěchali ihned dopravní policisté, kteří právě vyjížděli z protější strany od budovy policie a raritně viděli celou nehodu přímo před očima. „Policisté muži poskytli první pomoc a přivolali záchrannou službu. Do poskytování první pomoci se zapojila i profesionální zdravotní sestra z Mistřic, která se o jedenapadesátiletého zraněného starala až do příjezdu záchranky. Vzhledem k jeho zranění nebyla u chodce provedena dechová zkouška, ale nařízen odběr krve. Dech řidiče byl při kontrole bez alkoholu,“ poznamenal Mergental.

Poté, co si policisté očistili zakrvácené ruce, začali dokumentovat nehodu, které byli přímými svědky. Podezřelým ze zavinění nehody je šestapadesátiletý řidič autobusu, kterému zprava doleva přecházel před vozem chodec a on se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla. Podezření z porušení dopravních předpisů je ovšem i na zraněném muži. „Coby chodec neměl v těchto místech vůbec přecházet. Měl využít přechod pro chodce uprostřed nástupišť, který je bezpečně spojuje s okolními chodníky. Na zjištění míry odpovědnosti a zavinění budemei nadál e pracovat,“ dodal Mergental.

Mapa


Zobrazit místo Řidič autobusu přejel chodci ruku na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x