Město nechalo vylepšit zahradu školky ve Štefánikově ulici

ZLÍN - Nové atraktivní herní prvky a zeleň čeká na děti, které začnou od září navštěvovat Mateřskou školu ve zlínské Štefánikově ulici. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Areál zahrady prošel významnou regenerací. Na zahradě se nyní nově nachází skluzavka, houpadlo na pružině, houpačka ve tvaru ptačího hnízda, dvě přitahovadla a čtyři tabule na kreslení. „Došlo také ke zpevnění atypického, svažitého terénu a dopadových ploch u herních prvků materiálem na bázi syntetického kaučuku. Nově jsou také osázeny keře, dřeviny a popínavé rostliny,“ prozradil primátor Miroslav Adámek, do jehož kompetencí školství patří.

Veškeré práce byly dokončeny v červenci, celkové náklady dosáhly výše 602 tisíc korun včetně DPH. Investorem bylo město Zlín.

Mateřská škola ve Štefánikově ulici má jako jediná z MŠ zřizovaných magistrátem umístěnou zahradu mimo svůj areál. Fungovat začala už v roce 1937. V roce 1990  se uskutečnila velká rekonstrukce budovy, a v této podobě, pouze s malými úpravami, slouží dodnes. „Školka je nyní trojtřídní a chodí do ní osm desítek dětí. Jejími největšími přednostmi jsou dostupnost pomocí MHD a umístění v klidné čtvrti,“ konstatoval Adámek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x