Slovácko by rádo obralo o body pražské klokany. Lehké to ale v Ďolíčku nebude

Bude to určitě pořádná bitva. Dnes v 18.00 hraje Slovácko v pražských Vršovicích proti dalšímu týmu ze závěru tabulky Gambrinus ligy. Případná výhra hodně pomůže, porážka by tým z Uherského Hradiště přikovala ke dnu. A to si nikdo nemůže přát ani trochu. Kromě hráčů a fanoušků Bohemky, pochopitelně.

Právě téměř kultovní stadion bývá dvanáctým hráčem klokanů.

Opravdu, stadion v Ďolíčku má své kouzlo, fanoušci svému týmu vždy vytvoří bouřlivé prostředí a domácí budou nepochybně hrát na hranici obětování,“ uvedl pro klubový web před utkáním kapitán hostů Jan Trousil. „Za sebe ale říkám, že tam jedu pro tři body,“ dodává bojovně nejzkušenější hráč Slovácka.

Zápas má opravdu značnou důležitost a moc dobře to ví i trenér Svatopluk Habanec. „Herně bychom rádi navázali na první půlhodinu domácího duelu proti Mladé Boleslavi, čeká nás soupeř, se kterým chceme bodovat. Zatím jsme na venkovních hřištích v Teplicích a Jablonci udělali spoustu chyb, cesta k úspěchu vede jen tak, že se jich dokážeme vyvarovat,“ říká šéf lavičky týmu z Uherského Hradiště.

V klubu aktuálně řeší i jinou, smutnější věc. V zápase B týmu zůstal vážně zraněn na hřišti v zápase s HFK Olomouc zkušený záložník Lukáš Fujerík. Musel putovat sanitkou do nemocnice. Klub podle mluvčího Františka Uhříčka dokonce zvažuje trestní oznámení na jednoho z domácích fotbalistů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x