Hudební festival Fryštácký malý svět přivítá i banjo punk

FRYŠTÁK - Ve Fryštáku se v pátek a v sobotu uskuteční 14. ročník multižánrového hudebního festivalu Fryštácký malý svět. Největšími lákadly v programu jsou punková legenda z Plzně Znouzectnost, slovenští bluesmani ZVA 12-28 Band a extravagantní brněnský banjo-punk Poletíme?, serveru Zlin.cz to za pořádající občanské sdružení Z kola ven řekl Marián Končák.

Přestože se festival prezentuje jako multižánrový, jednomu z hudebních stylů se pořadatelé přeci jen snaží vyhnout – Fryštácký malý svět není určen pro posluchače typického rádiového středního proudu. „Ve finančně dosažitelných vodách česko-slovenské hudební scény se snažíme pro náš region lapit ty nejpozoruhodnější hudební úlovky, přičemž měřítkem nám není komerční úspěch interpretů, ale osobitost jejich tvorby a síla jejich projevu,“ vysvětlil dramaturgii festivalu jeden z organizátorů akce David Kozubík.

Na festivale vystoupí i řada regionálních hudebníků. Součástí akce bude rovněž specifický doprovodný program, v rámci něhož budou návštěvníci moci zhlédnout dvě divadelní představení, zahrát si outdoorovou hru či si vyslechnout přednášku sochařky Pavly Kačírkové o aktivitách sdružení Jinákrajina, které se na Zlínsku snaží sochařskými objekty a výsadbou stromů nalézt a oživit duši krajiny.

Organizátoři se snaží myslet také na rodiny s dětmi, pro které je kromě divadelního představení divadla Hvizd Jak šel knír do světa připraven i dětský koutek a další aktivity. „Snažíme se, aby náš festival měl milou, rodinnou a letní atmosféru. Myslím si, že to je vedle pestrého hudebního programu jeden z důvodů, proč se sem lidi každý rok rádi vracejí,“ dodal Kozubík.

Akce, jejímiž organizátory je občanské sdružení Z kola ven, se uskuteční na fryštáckém farním dvoře.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x