Návštěvníkům zoo se podařilo vytvořit rekordního lidského tapíra

ZLÍN - V rámci slavnostního otevření nové expozice tapírů čabrakových v Zoo Zlín vytvořili návštěvníci z vlastních těl obřího tapíra. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí zoo Romana Bujáčková.

„K naší radosti se skutečně podařilo shromáždit poblíž nové expozice celkem 344 lidí, kteří zvednutím černého nebo bílého papírového archu vytvořili impozantního tapíra o délce 25 metrů a šířce 15 metrů,“ popsala vznik rekordu Bujáčková. Vše bylo samozřejmě zdokumentováno, fotografie z letadla vypovídají o velkém nadšení všech přítomných. „Za svou ochotu a chuť podniknout netradiční zábavu si zasloužili nejen zmrzlinu, ale také naše velké poděkování. Máme skutečně skvělé návštěvníky,“ dodala Bujáčková.

Expozice tapírů čabrakových a siamangů, která nese jméno HALA-BALA, přivítala své první návštěvníky v neděli 18. srpna. Poprvé se tak všem představila dvouletá samice Nadira, která do zlínské zoo přicestovala ze Zoo Edinburg. Brzy jí však bude dělat společnost i stejně starý samec Kejutan, který by do zoo měl dorazit během následujícího měsíce. Zlínská zoo nyní patří mezi dvacítku evropských zoologických zahrad, které chovají zhruba 50 jedinců těchto jedinečných zvířat. „Tapíři čabrakoví se do zlínské zoo vrací téměř po 30 letech. V letech 1978 až 1984 jsme tady chovali pár, dokonce se narodilo i jedno mládě. Doufáme, že se nám podaří na tento chovatelský úspěch v budoucnosti navázat,“ uvedl ředitel zoo Roman Horský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x