Požár stodoly se přenesl na rodinný dům

VLACHOVICE - Škodu za přibližně 400 tisíc korun napáchal noční požár stodoly ve Vlachovicích, který se rozšířil i na blízký rodinný dům. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

O požáru se hasiči dověděli ve středu šest minut po půlnoci a celkovou likvidaci ohlásil velitel zásahu po třetí hodině ranní. Na místě zasahovaly jednotky hasičů z Valašských Klobouk, Vlachovic i Brumova, k požáru zamířilo šest cisteren.

„Už v době příjezdu prvních jednotek na místo bylo jasné, že hospodářskou budovu, která byla požárem zcela pohlcena, nebude možno zachránit. Hlavní úsilí hasičů se tedy soustředilo na záchranu zasaženého rodinného domu. Podle prvotních odhadů dosáhla vzniklá škoda výše 400 tisíc korun. Větší část rodinného domu se však podařilo před plameny zachránit. Výše uchráněných hodnot byla stanovena asi na 600 tisíc korun,“ upřesnil Netopil.

Už v nočních hodinách provedl vyšetřovatel požárů spolu s policisty prvotní ohledání místa události. Na spáleniště dorazil i pes specializující se na vyhledávání přítomnosti hořlavých kapalin na požářišti. Přesná příčina požáru zatím stanovena není.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x