Mateřská škola Slínová má za sebou rekonstrukci za 25 milionů korun

ZLÍN - Mateřská škola Slínová ve Zlíně má za sebou nákladnou rekonstrukci v hodnotě 25 milionů korun, díky které se podařilo zvýšit dvojnásobně kapacitu míst pro děti a zajistit moderní zázemí. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Díky přístavbě nyní školka nabízí 112 míst pro děti, původně ji mohlo navštěvovat pouze 56 předškoláků. „Nově vzniklá místa jsme hned obsadili, takže počet dětí, které původně nebyly do městských zařízení přijaty, se zásadně snížil,“ konstatoval primátor Miroslav Adámek, do jehož kompetencí školství patří.

Celý objekt mateřské školy byl zásadním způsobem zrekonstruován. Nové místo i vybavení má kuchyně, zařízení splňuje nejpřísnější požadavky hygieny. Proměnou prošla i zahrada. Děti i učitelky mohou využívat přistíněnou terasu nebo amfiteátr, který je vhodný pro hraní divadla nebo skupinové čtení a navíc je vybaven kreslícími tabulemi na stěnách. K dispozici je také víceúčelová plocha pro nejrůznější pohybové aktivity. „Dolní polovina zahrady byla doplněna o řadu hracích prvků, třeba bezpečné hnízdo, houpací lano či houpací síť. A původní houpadlo se dočkalo opravy. Dominantu celého prostoru je zajímavá lanová konstrukce, jde o takzvané pirátské hnízdo,“ popsal hlavní změny v zahradě Petr Hloušek z odboru realizace investičních akcí magistrátu.

Celkové náklady na modernizaci MŠ Slínová, která slouží dětem už od roku 1976, dosáhly výše přibližně 25 milionů korun, investorem bylo město. Práce se uskutečnily od října loňského roku do letošního července, interiéry byly vybaveny během letních prázdnin.

Pod MŠ Slínová patří i třída pro předškoláky, která je od února letošního roku zřízená jako odloučené pracoviště v prostorách Základní školy M. Alše na Podhoří. Kapacitu má 28 míst.

Rekonstrukce a rozšíření kapacity školky v ulici Slínová je jen jednou ze změn, ke kterým došlo během léta ve školských zařízeních zřizovaných městem. Mezi ně patří například i regenerace zahrady Mateřské školy v ulici Štefánikova. V tomto případě šlo o investici za více než 600 tisíc korun. Nové hřiště vyrostlo během léta na zahradě Mateřské školy v ulici Milíčova v Malenovicích. Je vybaveno jako jedno z prvních v České republice prvky 3D programu pro děti od tří do šesti let. Díky sponzorům náklady pro město nepřevýšily částku 400 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x