Na kraji diskutovali o obětech trestných činů

ZLÍN - Aktuální poznatky a praktická doporučení pro první kontakt se zvlášť zranitelnými oběťmi trestných činů, pozůstalými a svědky či informace vycházející z nové podoby zákona byli hlavním tématem setkání odborníků pořádaného Bílým kruhem bezpečí ve Zlínském kraji na půdě krajského úřadu. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Setkání, kterého se zúčastnilo na 50 odborníků z řad obcí či integrovaného záchranného systému, zahájila krajská radní pro oblast sociálních věcí Taťána Nersesjan. „Jsem ráda, že budete mít jako odborníci příležitost seznámit se s celou řadou věcí nejen ohledně nové legislativy týkající se obětí trestných činů a vašim prostřednictvím se k těmto potřebným informacím dostanou také občané. Právě v takovýchto vypjatých situacích potřebují mít lidé ve své blízkosti odborníka, na kterého se mohou obrátit,“ pozdravila krajská radní přítomné.

V podání lektorů Petry Vitoušové (Bílý kruh bezpečí – Centrála Praha), Drahomíra Ševčíka (Bílý kruh bezpečí – Olomouc) a Ireny Sedláčkové (případová manažerka pro ČR) zazněly na setkání odborné veřejnosti mimo jiné informace, které reagují na nový zákon o obětech trestných činů, zejména na nově uložené povinnosti orgánů činných v trestním řízení, obecní policie, zdravotnických zařízení, orgánů sociálně právní ochrany dětí a nestátních organizací, účinné od letošního srpna. Účastníci obdrželi instrukční a metodické materiály pro první kontakt se zvlášť zranitelnými obětmi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x