V Otrokovicích se uskuteční turnaj ve stolním tenise pro bezdomovce

OTROKOVICE - Otrokovický Samaritán se rozhodl uspořádat turnaj ve stolním tenise. Jak uvedla mluvčí města Lenka Krupková, uživatelé služeb pro lidi bez domova se ho zúčastní v úterý 27. srpna.

Jedná se už o druhý ročník a turnaj nazvaný Samaritán 2013 odstartuje v devět hodin dopoledne v herně stolního tenisu TJ Jiskra Otrokovice na Baťově v Otrokovicích.

„Půjde o sportovní turnaj ve stolním tenise pro uživatele služeb pro lidi bez domova. Na turnaj byla pozvána zařízení ze tří krajů – Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského. Účast přislíbili z Olomouce, Ostravy, Vsetína a Zlína. Samozřejmě se zúčastní i klient našeho azylového domu. Cílem akce je setkání lidí bez domova, aktivně prožitý den a také setkání pracovníků těchto zařízení a předávání si zkušeností,“ přiblížil vedoucí střediska Samaritán Charity svaté Anežky Otrokovice Tomáš Bernatík.

Akce se koná pod záštitou starosty města Otrokovice Jaroslava Budka. „Vítám tento druh aktivit působících pozitivně na lidi, kteří se ocitnou bez domova často bez vlastního přičinění. Takto se mohou cítit dobře, na chvíli zapomenout na svá trápení a bavit se životem. Navíc jim to může dodat sebevědomí potřebné k návratu k běžnému životu,“ zmínil starosta Jaroslav Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x