Ve Zlíně se chystá otevření nového sídla krajské knihovny

ZLÍN - Už za několik týdnů bude ve Zlíně slavnostně otevřen 14|15 Baťův institut. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Novotou už září náměstíčko o ploše 3 500 metrů čtverečních, které bylo vybudováno před budovami. Zatímco objekty 14 a 15 z konce 40. let prodělávaly v uplynulých dvou letech zásadní rekonstrukci či spíše přerod z továrních hal v svatostánky kulturnosti, náměstíčko je prvkem zcela novým. Oficiálního otevření je naplánováno na pátek 27. září. „Právě v tento den Zlínský kraj slavnostně otevře 15. budovu, budoucí sídlo krajské knihovny, veřejnosti. Od 16 hodin se bude kromě prohlídek v budově konat na náměstíčku před budovami interaktivní program pro děti, od 18 hodin zde bude pod širým nebem koncertovat jazzové trio. Součástí odpoledne a podvečera bude i slavnostní ukončení projektu a zprovoznění celého 14|15 Baťova institutu,“ doplnila Dvorníková.

Pracovníci krajské knihovny v této souvislosti připomínají, že prvním provozně plnohodnotným dnem, kdy je možné půjčit si či vrátit knihu, je pondělí 30. září. Apelují na všechny čtenáře, aby s sebou v den slavnostního otevření do 15. budovy rozhodně knihy na vrácení nebrali.

Od října se bude nově postavené náměstíčko využívat coby jeden z nosných prostorů kulturního života a programové nabídky komplexu. Technické vybavení a organizační zázemí zde umožní konání celé řady zajímavých kulturně uměleckých akcí.  „Budou se tu konat koncerty, divadelní představení, filmové projekce, výstavy, performance, happeningy, ale i jarmarky, konference a podobně,“ upřesnila Lenka Struhárová-Jančaříková, ředitelka 14|15 Baťova institutu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x