Zmar po dobrém výkonu. Slovácko-Plzeň 1:3

Dřeli od první do poslední minuty, místy měli docela výraznou převahu, za stavu 0:0 nastřelili tyč a přece fotbalistům Slovácka nebylo přáno. S mistrovskou Plzní prohráli na svém trávníku před sedmi tisíci diváky 1:3.

Po úvodní oťukávané to byli překvapivě domácí, kdo soupeře pěkně zmáčkl. Vyústěním herní převahy byly příležitosti, jedinečnou s notnou porcí smůly spálil Kerbr, když se míč z jeho hlavy odrazil od tyče a pak jej obránci Plzně vykopli z brankové čáry. „Nebyl jsem přesně zorientovaný, mířil jsem dobře, opravdu hlavně smůla,“ komentoval domácí ofenzivní záložník důležitý moment hry.

Naopak nic moc hrající hosté, jimž evidentně chyběly nápady filuty Horvátha, proměnili první jasnou šanci. Tecl se prodral do vápna, vrátil míč zpět a Kovařík měl na hraně ofsajdu lehkou práci, doťukl míč zblízka za Melichárka.

Do druhé půle už domácí ofenzivní smršť netasili. Hosté zužitkovali jeden z rychlých brejků, tedy to, co dělá mistrovský celek velkým už i v evropském kontextu. Na konci bleskové akce byl Ďuriš, který střílel do prázdné branky.

Domácí ještě vstali z mrtvých, Valenta se prosadil důrazem sám před Kozáčikem. „Myslím, že jsme hráli hodně dobře, škoda, zápas byl spíše remízový,“ konstatoval střelec, který skóroval i minule ne hřišti Bohemians 1905.

Ale žádný zázrak se nekonal. Hosté za pár minut znovu spustili smrtící brejk a Tecl dloubákem ukázal, že jeho forma jde nahoru.

Slovácko prohrálo 1:3 po výkonu, který se dá označit za nejlepší v sezóně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x