Na zlínském náměstí si lidé mohou zahrát pétanque

ZLÍN - Přímo na zlínském náměstí Míru vzniklo hřiště pro pétanque, několik dní si sem lidé mohou přijít zahrát pod dohledem odborníků. Serveru Zlin.cz to uvedla Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Oblíbenou francouzskou hru si budou moci zájemci zahrát v centru Zlína do čtvrtka 29. srpna.

Pétangue je společenská hra pro jedno až tříčlenná družstva. Ta se snaží umístit koule co nejblíže k cíli, který tvoří dřevěná kulička, takzvané prasátko. „Hráčům a návštěvníkům bude po celou dobu na náměstí Míru k dispozici proškolený personál, který se bude starat o úpravu povrchu hracích ploch a bude nápomocen při vysvětlení pravidel,“ řekl Christophe Delattre z pořádající agentury ChrisFromParis

Každý hrací den bude rozdělen do dvou částí: v rozmezí od 10 do 16 hodin budou hřiště určena pro rekreační utkání. Po zaplacení kauce dostanou hráči petanquové koule a budou moci hrát jednu hodinu. Pronájem hrací plochy bude zdarma. Nebude-li hrací plocha rezervována na další hodinu, budou moci hráči pokračovat ve hře. Od 16 do 20 hodin se bude hrát turnaj, zápisné bude ve výši 50 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x