Na zámku jsou k vidění unikátní snímky z natáčení filmu Amadeus

KROMĚŘÍŽ - Už jen několik posledních dní mají lidé možnost prohlédnout si na zámku v Kroměříži unikátní fotografie z natáčení slavného filmu Amadeus Miloše Formana. Serveru Zlin.cz to oznámila Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Výstava fotografií Petra Našice potrvá v Arcibiskupském zámku v Kroměříži jen do konce srpna. „Pro místní obyvatele je velkou příležitostí zavzpomínat na dobu, kdy tento film vznikal a na snímcích možná také objeví sebe či své známé,“ podotkla Janečková.

Autor Petr Našic pořídil snímky během natáčení filmu. Výstavu doplňují unikátní amatérské fotografie z natáčení v Kroměříži. Právě v prostorách Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži vzniklo několik záběrů za účasti místních dětí i dospělých jako komparzistů.

Výstava fotografií je součástí festivalu Vivat Amadeus a jejím hlavním úkolem je připomenout reportážní formou průběh natáčení tohoto velkofilmu. Čítá více než čtyřicítku snímků a je umístěna v Zákaznickém centru Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži.

Petr Našic je nejen dvorním fotografem Emira Kusturici – kromě něj se sblížil například také s primabalerínou Anglického národního baletu v Londýně Dariou Klimentovou či legendou českého herectví Vlastimilem Brodským. Jako jediný Čech navíc mohl fotografovat při natáčení filmu Amadeus, který částečně vznikal i v České republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x