Zraněného řidiče přepravil do nemocnice vrtulník

UHERSKÝ BROD - Velmi vážná dopravní nehoda se stala v pondělí ráno v Těšovské ulici v Uherském Brodě. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Dopravní nehoda se stala před půl sedmou ráno a na silnici se srazilo osobní auto s nákladním. Řidič (53) osobního auta zůstal po nárazu ve vraku vozu zaklíněn a ven ho museli vystříhat hasiči. Pak si těžce zraněného převzali záchranáři.

„Muž měl vážně poraněnou nohu, jednalo se o otevřenou zlomeninu,“ upřesnil Olšan. Pro pacienta přiletěl vrtulník, který ho transportoval na vyšší pracoviště do Olomouce.

Nehoda si vyžádala i zranění dalšího účastníka, jednalo se o dvaadvacetiletého spolujezdce z osobního auta. Ten ale podle Olšana utrpěl méně závažné poranění a sanitka ho převezla na chirurgii do nemocnice v Uherském Hradišti.

Podle policistů stál za nehodou mikrospánek řidiče osobního vozu značky Hyundai. „Řidič nákladního auta jel ve směru od Luhačovic na Uherský Brod. Hyundai mu z ničeho nic vjel z protisměru do jízdní dráhy,“ podotkl policejní mluvčí Aleš Mergental. Osádka auta se údajně vracela z práce. Řidič náklaďáku vyvázl bez zranění. Ani jeden z šoférů nebyl pod vlivem alkoholu.

Mapa


Zobrazit místo Zraněného řidiče přepravil do nemocnice vrtulník na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x