Policie připravila pro občany během rally speciální telefonní linku

Pouhý týden zbývá do startu mezinárodní automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín, která se letos pojede na území krajského města již potřiačtyřicáté. Populární barumka odstartuje v pátek 30. srpna před zlínskou radnicí, cíl rally je proběhne na stejném místě v neděli 1. září. Bezproblémový průběh akce zajistí opět Policie České republiky, která nasadí do služby téměř pět set policistů a během rally připravila službu pro občany v podobě speciální telefonní linky. 

Jedním z hlavních partnerů barumky je Zlínský kraj, který opět poskytl finanční podporu a k dispozici jsou organizátorům prostory Baťova mrakodrapu, budovy 21, kde již tradičně najdeme ředitelství rally a fanoušci zde naleznou i informační středisko. Záštitu nad soutěží převzal MVDr. Stanislav Mišák, hejtman Zlínského kraje. „Tato rally se stala neodmyslitelnou součástí Zlínského kraje, proto ji kraj pravidelně podporuje. Přeji organizátorům hodně štěstí a úspěchu, jezdcům hladký průběh závodu,“ uvedla RNDr. Gabriela Sýkorová Dvorníková, tisková mluvčí Zlínského kraje. V pohotovosti bude během samotné rally i Policie České republiky, která v průběhu soutěže nasadí do služby celkem 486 policistů. „Přípravy trvají už několik týdnů, naší snahou je nasadit maximální počet policistů. Letos se například zvýšil počet kriminalistů, neboť jsme zaznamenali v minulosti hojné množství krádeží ze zaparkovaných vozidel. Tomu bychom chtěli předejít právě tímto opatřením,“ vysvětlil plk. Mgr. Václav Karkoška, vedoucí Územního odboru Zlín Policie České republiky. Policie bude v pohotovosti samozřejmě na cestách, kde hodlá zajistit co nejplynulejší provoz. „Na několika místech ve Zlíně probíhají stavební úpravy a hrozilo by zde velké zdržení, takže zde budou plynulost dopravy zajišťovat policisté,“ představil Václav Karkoška plány policie. „Dále se zaměříme i na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu.“

Rovněž při letošním třiačtyřicátém ročníku bude v provozu speciální telefonní linka, na které pracovníci ze zlínského dopravního inspektorátu odpoví na otázky týkající se uzavírek komunikací v souvislosti s rally a intenzitách silničního provozu na komunikacích ve Zlínském kraji. V předloňském roce byla zřízena speciální telefonní linka, kterou hojně využívali nejen návštěvníci zlínské rally. „Rovněž letos budeme tuto službu návštěvníkům rally a občanům Zlína poskytovat. Na operačním středisku bude od čtvrtka 29. srpna až do neděle 1. září k dispozici telefonní číslo 974 662 662,“ pověděl Karkoška. Dodejme, že policisté budou mít k dispozici aktuální informace z vrtulníku Letecké služby Policie České republiky i od policejních hlídek z celého Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x