VIDEO: Vizovické trnkobraní s novou tváří. Jedlíci pamatují lepší časy

Poprvé po dlouhých letech se Vizovické trnkobraní proměnilo z třídenní slavnosti do podoby dvoudenní. A poprvé se soutěž jedlíků konala nikoliv v neděli, ale v sobotu.

Zatímco obsazení kapel na pódiích bylo docela hvězdné, soutěž v pojídání byla poněkud komornější. Třebaže se mezi desítku mužů posadila i jedna statečná Bratislavanka Barbora Havranová. Ta spořádala 32 knedlíky a měla toho, jak se říká, dost. „Obdivujem týchto chalanov, sú fantastickí,“ poklonila se kolegům.

Mezi muži tentokrát stačilo Miloši Jančekovi z Varnsdorfu „pouhých“ 106 kousků, což je sice i tak obdivuhodné, ale na druhé straně by jej nepřekonatelný Pat Bertoletti ze Spojených států porazil o dalších 127 knedlíků, jeho světový rekord činí dosud 233 obalovaných trnek.

Zajímavou omluvenku poslal mnohonásobný vítěz a český rekordman Kamil Hamerský, ten místo jedlické hodinovky absolvoval běžecký maraton.

Ani tentokrát ale milovníci zábavy ve Vizovicích nepřišli o nedělní program, ten se ovšem konal díky městu, které připravilo pořady v duchu folklorním i dechovkovém, tanečním i „schellingerovsky revivalovém“.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x