Policie dopadla mladíka, odpovědného za sérii krádeží

ZLÍN - Policisté dopadli mladého zloděje ze Zlína, který má na svědomí celou sérii krádeží. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policisté třiadvacetiletého muže obvinili z celkem třinácti skutků čítajících přečiny krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věcï. „Mladík v období od konce měsíce června do půlky srpna tohoto roku páchal majetkovou trestnou činnost zejména na území krajského města a také v nedalekých Otrokovicích. Celková škoda, která po řádění nepoučitelného zloděje zůstala, přesahuje 150 tisíc korun,“ poznamenal Jaroš.

Za tak vysokou způsobenou škodu hrozí nyní nenechavci až pětileté odnětí svobody. Problémy se zákonem měl mladík už v minulosti. „I přes svůj relativně nízký věk má třiadvacetiletý muž již osm záznamů v rejstříku trestů. Ukradl například několik jízdních kol, a to jak ze sklepních prostor bytových domů tak přímo z ulice, dále se vloupal do vozidla, několika bytů, domů a chat a neštítil se okrást ani svého otce a prarodiče,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x