Dva byty v jednom domě se staly terčem lupiče

KROMĚŘÍŽ - Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém lupiči, který se v jednom domě na okraji Kroměříže vloupal hned do dvou různých bytů. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Událost se stala během dopoledních hodin. Pachatel násilím překonal vstupní dveře do domu a následně vnikl do bytu ve čtvrtém patře. Uvnitř vše prohledal, nic však neodcizil. Poté se vloupal do dalšího bytu v pátém patře. Také zde vše prohledal. Tentokrát si odnesl peněženku, ve které se nacházelo 380 Euro. Škoda, kterou zloděj způsobil poškozením dveří, přesáhla částku pět tisíc korun.

V době krádeže se na místě činu pohyboval neznámý muž, který byl přibližně 180 centimetrů vysoké sportovní svalnaté postavy a měl černé krátce střižené vlasy. Oblečen byl do šedých kalhot (kapsáčů) a bílého trika. Na zádech nesl tmavý batoh. Na pravé ruce měl tetování, které částečně skrýval rukáv trička. „Vzhledem k tomu, že se podařilo vytvořit identikit neznámého, žádáme o pomoc při určení totožnosti tohoto muže také veřejnost. Informace mohou občané poskytnout na kterémkoliv obvodním oddělení Policie ČR nebo na bezplatné lince 158. Mužova výpověď nám může pomoci k objasnění tohoto případu,“ uvedla Kyšnerová.

Zloději hrozí až tříleté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x