Kvůli vyplavené škole usednou žáci do lavic o týden později

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - O týden později zasednou do lavic žáci Základní školy Vyhlídka ve Valašském Meziříčí. Důvodem je srpnová průtrž mračen, která ve škole vytopila několik učeben, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová.

Ředitelka školy Daniela Miklová po dohodě se svým zřizovatelem vyhlásila ředitelské volno na dny 2. až 6. září. Škola však na tuto dobu zajistí provoz školní družiny pro žáky prvního stupně, včetně prvňáčků. Družina bude otevřena denně od 6.30 do 15.30 hodin. „Těmto dětem bude také zajištěn oběd ve školní jídelně,“ dodala ředitelka školy Daniela Miklová.  

Případný zájem o umístění dítěte do družiny mohou rodiče nahlásit ředitelce školy na telefonní čísla 571 614 221 a 739 036 208 nebo na e-mail zsvyhlidka@zsvyhlidka.cz.

Průtrž mračen se Valašským Meziříčí přehnala v noci na úterý 20. srpna. Ve škole v tu dobu vrcholila oprava střechy a výměna oken a silný déšť pronikl nezajištěnou střechou a vyplavil množství učeben a kabinetů.

„Déšť zasáhl celkou levou část školy, od třetího patra po přízemí. Všude stála voda do výšky několika centimetrů,“ popsala situaci Miklová. Kromě stěn voda zatekla pod nově položená linolea, poškodila nábytek, osvětlení a nejspíše i didaktickou techniku.

Příčinou mimořádné události je hrubé zanedbání povinnosti, kterého se dopustila dodavatelská firma Jasy. „Její pracovníci nedokončenou střechu nezajistili plachtami, ačkoli jsme je na to v pondělí výslovně upozornili,“ uvedl před časem referent odboru školství, kultury a sportu městského úřadu Vítězslav Zachrdla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x