Policisté pomohli přímo v autě odrodit miminko

ZLÍN - Policisté ze zlínského pohotovostního a eskortního oddělení měli v noci na středu neobvyklou službu, přímo v autě pomohli přivést na svět malého chlapečka. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Jana Macalíková.

Po jedné hodině ranní se na linku 158 obrátil muž (34) s tím, že jeho žena začala rodit a požádal policisty o doprovod do nemocnice tak, aby projel městem co nejrychleji. Když ale hlídka k osobnímu autu stojícímu u zlínské polikliniky dojela, nastávající maminka už začínala rodit.

Policisté okamžitě zkontaktovali záchranáře. Jedna z dispečerek pak hlídku naváděla, co má dělat. Policista všechny informace předával tatínkovi, který pomáhal své ženě. Všechno se událo neuvěřitelně rychle. „Paní měla tak tři stahy a narodil se krásný chlapeček. Měl pupeční šňůru kolem krku, tak jsme ji odmotali. Paní ze záchranky nám do telefonu poradila, že musíme miminko plácnout do zad, tak jsme to udělali. Chlapeček se najednou zhluboka nadechl a trošku zaplakal. Mnohem víc jsme ale plakali my dva,“ přiznali dojatí policisté. Když bylo miminko na světě, přijela rychlá záchranná služba a maminku i s novorozenětem zkontrolovali a převezli do nemocnice. Oba jsou podle všeho v pořádku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x