Ve Zlíně začne fungovat nová mateřská škola

ZLÍN - Od nového školního roku začne ve Zlíně působit zcela nová mateřská škola Montessori, a to v areálu zlínského lyžařského svahu. Serveru Zlin.cz to oznámila Petra Svěráková.

Ve školce budou dvě Montessori třídy pro děti od tří do sedmi let s maximálním počtem 15 dětí ve třídě. Mimo jiné bude školka zaměřena  na výuku anglického jazyka a sportovní přípravu pro děti předškolního věku.

Jedna z tříd je bilingvní s anglicky mluvící učitelkou a miniškolkou Montessori  pro děti od dvou let.

„Ve školce působí čtyři čeští pedagogové, jeden rodilý mluvčí a dva asistenti. K dispozici bude také hlídání dětí nejen pro návštěvníky lyžařského svahu,“ doplnil ředitel lyžařského areálu Michal Cepek.

Mateřská škola Montessori je dvojjazyčnou soukromou školou akreditovanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR zapsanou v rejstříku školek a školských zařízení a pedagogy s vysokoškolským pedagogickým vzděláním a vzděláním AMI Montessori. Školní vzdělávací program je schválen Ministerstvem školství, které mimo jiné akredituje i vzdělání Montessori.

„Na vzdělání pedagogů a koncept školky klademe velký  důraz, protože cítíme odpovědnost za děti a jejich vzdělání,“ řekla Petra Dolníková, zakladatelka Montessori rodinného centra Zlín a lektorka Montessori miniškolky. 

Projekt je zaměřen především na promyšlený pedagogicko-psychologický přístup vzdělávání dětí vycházející z Montessori pedagogiky. Tato pedagogika je založena na rovnosti, nezávislosti a svobodné volbě. Montessori školky vedou děti k samostatnosti a kladou na ni větší důraz než běžná vzdělávací zařízení, neznamená to však, že by se dětem nikdo nevěnoval a děti by si tak mohly dělat, co chtějí. „Jde spíše o to, že děti u nás bereme jako rovnocenné partnery, které má dospělý pouze vést, nikoliv se je snažit formovat či manipulovat,“ vysvětlila lektorka Petra Dolníková.

Školka je umístěna v budově lyžařského svahu Zlín v klidném prostředí obklopené přírodou, která bude cílem častých vycházek za zábavou a dobrodružstvím. Děti zde mimo jiné naleznou různé sportovní vyžití, například lyžování, plavání, bruslení, výuku golfu a jiné. Provozovatelé se tedy zaměřili i na sportovní přípravu dětí, aby přirozeně vyvinuli obratnost a průpravu na různá sportovní odvětví.

Školka navíc bude nabízet různé kroužky a služby, a to pro děti i dospělé. Zúčastnit se jich bude moci kdokoliv bez ohledu na to, zda jeho dítě navštěvuje právě tuto školku. V nabídce bude například výuka angličtiny, španělštiny, němčiny či různé výtvarné dílničky a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x