Otrokovický Senior začal nabízet přepravu zdravotně postiženým i důchodcům

OTROKOVICE - S novou službou přepravy osob přichází Senior Otrokovice. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Krupková s tím, že organizace nově nabízí přepravu pro seniory nad 65 let věku a pro zdravotně postižené lidi od 18 let.

Auto může přepravit celkem sedm lidí na sedadlech nebo čtyři na sedadlech a jednoho na invalidním vozíku. Přepravní služby včetně doprovodu pečovatelky lze využívat v pracovní dny od sedmi do 16 hodin. Pro využití služby je nutné respektovat Otrokovice jako povinné výchozí místo přepravy autem pečovatelské služby. 

Objednávky pro Otrokovice a okolí do 30 kilometrů přijímá organizace v pracovní dny v době od sedmi do 15 hodin, nejméně tři pracovní dny před datem přepravy. Vzdálenější cesty lze objednat nejméně 10 dnů před datem přepravy – vše na kontaktním telefonním čísle Pečovatelské služby 576 771 680 nebo 774 558 143. Při mimořádných životních situacích lze v obou případech dobu pro objednání přepravy po dohodě s pečovatelskou službou zkrátit. Storno přepravy je nutné uskutečnit nejpozději jeden pracovní den před plánovanou jízdou, a to do 10 hodin dopoledne.

Úhrada za přepravu a doprovod pečovatelské služby se řídí aktuálními sazbami dle Sazebníku úhrad za sociální služby Senior Otrokovice. Při cestě po Otrokovicích například k lékaři uhradí klienti 15 korun za jednu cestu, tedy při jízdě tam i zpět domů činí cena 30 korun. K tomu bude připočítána úhrada za doprovod pečovatelky. Ten se počítá za skutečně spotřebovaný čas po dobu jízdy, případně po dobu čekání na klienta. Sazba je jedna koruna za minutu. Při cestě mimo Otrokovice, například na vyšetření do nemocnice do Zlína, je úhrada počítána za ujeté kilometry se sazbou tři koruny za kilometr a opět úhrada za doprovod pečovatelky. „Pokud vyšetření v nemocnici zvládne klient i sám, může se nechat přepravit pouze tam a objednat si převoz zpět z nemocnice třeba za dvě hodiny. Přepravovaný při cestě mimo Otrokovice hradí pouze úhradu za přepravu, tedy za kilometry jízdy, kdy je fyzicky přepravována, nikoli za přístavnou jízdu, a hradí úhradu za doprovod pečovatelskou službou,“ přiblížila vedoucí Senioru Otrokovice Simona Malinová.

Při objednávání přepravy u nových uživatelů služby provedou sociální pracovnice Senioru šetření, při kterém zjistí potřebnost služby. Organizace také má právo odmítnout přepravu, pokud není schopna ji zajistit – organizačně, technicky a podobně či pokud žadatel nespadá do cílové skupiny. Lidé, kteří neodebírají jinou sociální službu než přepravu a doprovod, zaplatí za přepravu ihned při ukončení jízdy před vystoupením z vozidla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x