Fotografie Uherského Brodu zazářily ve fotosoutěži

UHERSKÝ BROD - Dva autoři snímků krás Uherského Brodu zvítězili v soutěži nazvané Brody v Brodě, v rámci které se hodnotily snímky pořízené v některém z pěti Brodů v České republice. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Soutěž pořádalo havlíčkobrodské fotostředisko spolu s havlíčkobrodskou radnicí. V rámci soutěžního klání se po několika letech znovu sešlo pět Brodů z České republiky, aby navázalo na tradici společného přátelství z 90. let minulého století.

Do fotografické soutěže se zapojil kromě Havlíčkova Brodu také Brod Český, Uherský, Vyšší a Železný. Účastníci fotografické soutěže, vyhlášené pro širokou veřejnost, zasílali snímky zařazené do dvou kategorií, a to Život ve městě a Krásy města. V první kategorii tak porota posuzovala fotografie, na kterých autoři zaznamenali běžné životní události a dění ve městě. Druhá skupina snímků zachycovala statické věci, památky, zákoutí či různé přírodní scenérie těchto měst.

Do soutěže se přihlásilo na sedmdesát autorů, kteří dohromady zaslali zhruba 400 fotografií. Sedmičlenná porota byla složená z reprezentantů jednotlivých měst. Uherský Brod v ní zastupovala ředitelka ZUŠ Hana Mahdalová. „Porotci se nakonec shodli, že vítězným snímkem v kategorii Život ve městě je V cukrárně od Jaroslava Kadlece a v kategorii druhé zvítězilo dílo Zrcadlení autorky Petry Chaloupkové. Oba snímky jsou z Uherského Brodu,“ dodala Sladká.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x