Srážku s autem odnesla dívka zlomenou rukou

BYSTŘICE POD LOPENÍKEM - Se zlomeninou paže vyvázla jedenáctiletá dívka ze srážky s osobním autem v Bystřici pod Lopeníkem. Serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

„Jedenáctiletá dívka se rozhodla dostat na druhou stranu silnice v momentu, kdy zleva do Bánova přijíždělo auto. Dívka se dostatečně nerozhlédla a zřejmě neodhadla vzdálenost a vyběhla do silnice v bezprostřední blízkosti přijíždějícího auta. Dívka byla navíc z pohledu řidiče ještě zřejmě kryta zaparkovaným autem. Řidič sice okamžitě po spatření dívky začal brzdit, ale kvůli velmi krátké vzdálenosti už nedokázal střetu zabránit,“ popsal událost Mergental.

Osobní mitsubishi narazilo pravou přední částí do dívky, náraz slečnu odmrštil vpravo na krajnici. „Při nárazu utrpěla zlomeninu paže, s níž byla převezena do nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče i dívky negativní,“ doplnil Mergental.

Právě zvýšenou míru pozornosti a obezřetnosti bude podle policistů vyžadovat od řidičů, ale také od velkých i menších chodců, blížící se začátek školního roku a zvýšený pohyb kolem škol či autobusových a vlakových nádraží, stejně jako frekventovaných křižovatek v obcích. „V těchto dnech ráno vyrazí zvýšený počet policistů ke frekventovaným přechodům pro chodce, aby dohlíželi na bezpečnost všech zúčastněných při přecházení,“ dodal policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x